Actualités
Klantenzone
Diaporama
Diaporama
Diaporama
Diaporama

CSR

{ VOUS_ETES_ICI } :

DUURZAAM ONDERNEMEN BIJ XIRIUS

Wij maken er een prioriteit van de ontwikkeling van onze activiteiten af te stemmen op onze waarden.

Dit vereist een constante inzet op elk niveau van onze onderneming.

Het collectieve werk van onze teams heeft al de volgende realisaties mogelijk gemaakt:

Cultuur en erfgoed

Xirius Public is lid van de VZW Prométhéa: Prométhéa is een vereniging die al meer dan 37 jaar actief is in het promoten van bedrijfssponsoring voor cultuur en erfgoed. Door bedrijfssponsoring te ontwikkelen, brengt Prométhéa de werelden van het bedrijfsleven, cultuur en erfgoed samen en ondersteunt zij zo creativiteit en economische ontwikkeling.

Als lid van Prométhéa stelt het Xirius Public-team zijn expertise gratis ter beschikking aan projectdragende ondernemingen in het kader van het sponsoringprogramma voor bedrijven dat door Prométhéa wordt georganiseerd.

Xirius Public is ook lid van het Bruoscella-collectief, dat bedrijfssponsors met een gemeenschappelijk belang in de kwaliteit van de stedelijke omgeving in de Brusselse regio verenigt. Elk jaar zetelt Xirius Public in de jury van bedrijven die de Bruoscella-prijs uitreikt. Deze prijs strekt ertoe een project te belonen dat bijdraagt aan de opwaardering van het erfgoed en/of de verbetering van de stedelijke omgeving door artistieke creatie.

Nieuwsgierig? Je vindt de laureaten terug via de volgende link:
https://www.promethea.be/nl/ontmoeting/onze-collectieven-bedrijven/bruocsella/.

Milieu

In 2020 kreeg Xirius het label Ecodynamische Onderneming met twee sterren van Leefmilieu Brussel. Dit label beloont en stimuleert Brusselse bedrijven, verenigingen en instellingen die zich inzetten om de impact van hun activiteiten op het milieu te verminderen.

Het label valoriseert initiatieven op het gebied van milieubeheer, met name op het gebied van afvalbeheer en -preventie, rationeel energiegebruik, mobiliteitsbeheer van werknemers, enz. De geleverde inspanningen worden weergegeven op een schaal van drie niveaus: één, twee of drie sterren.

Om het label te verkrijgen, heeft onze onderneming een aantal concrete stappen ondernomen:
 • Installatie van fietsenrekken in de parkeergarage;
 • Wekelijkse terbeschikkingstelling van een mand met lokaal seizoensgebonden fruit.
 • Deelname aan het lokale composteringsprogramma voor organisch afval;
 • Aankoop van niet-ingepakte koffie en thee voor personeel en klanten;
 • Gebruik van LED-verlichting:
 • Invoering van een beleid voor papierloos dossierbeheer;
 • Invoering van een inkoopbeleid dat de ecologische kwaliteiten van aankopen bevordert;
 • Terbeschikkingstelling van elektrische fietsen voor het personeel van het kantoor.

Het kantoor wil ook het gebruik van actieve vervoersmiddelen stimuleren. De reiskosten van de medewerkers worden vergoed ongeacht het gebruikte vervoermiddel. Verplaatsingen van medewerkers binnen Brussel worden ook vergoed op basis van een vast tarief, waardoor het gebruik van actieve vervoersmiddelen economisch voordeliger is dan het gebruik van een auto.

Sociaal

Xirius is overtuigd van de essentiële rol die de associatieve sector speelt in de bescherming en ondersteuning van de meest kwetsbaren.

Xirius is daarom altijd op zoek naar verenigingen om te ondersteunen. Bijvoorbeeld:
 
 • Xirius heeft deelgenomen aan de 10 km van Ukkel 2023 ten voordele van de VZW Chapelle de Bourgogne. De missie van deze VZW is het bieden van kansen op ontwikkeling en verandering aan jongens in moeilijkheden van 6 tot 21 jaar. Het ingezamelde geld heeft bijgedragen aan de organisatie van culturele, educatieve en therapeutische activiteiten voor de jonge bewoners van de VZW. De advocaten kregen ook de gelegenheid om na de loopwedstrijd de lokalen van de VZW te bezoeken.
 • Xirius nam deel aan de Solida'Race 2023, waarvan de opbrengst naar de Foyer des Orphelins ging;
 • Elk jaar werken alle advocaten van Xirius Public een uur lang voor het goede doel SOS Kinderdorpen;
 • Xirius nam deel aan de Sinterklaasactie van de VZW La Ferme Nos Pilifs door zijn werknemers en medewerkers Sinterklaaspakketten aan te bieden die door de vereniging te koop werden aangeboden. De VZW La Ferme Nos Pilifs is een onderneming voor aangepast werk en stelt zichzelf tot doel nuttige, lonende en voldoening gevende jobs aan te bieden voor 145 werknemers met een handicap;
 • Xirius financierde de productie van kerstpakketten voor kinderen van het Ter Wende - Observatie- en Behandelingscentrum die de kerst niet bij hun familie konden doorbrengen. Het centrum Ter Wende is gespecialiseerd in de opvang van kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen, eventueel in combinatie met een verstandelijke beperking en/of een moeilijke gezinssituatie.
Niet-ondersteunde browser

De Internet Explorer-browser die u momenteel gebruikt, kan deze website niet correct weergeven.

Wij raden u aan een recentere, veilige browser te downloaden en te gebruiken, zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, of Safari (voor Mac) bijvoorbeeld.
OK