Actualités
Klantenzone
Diaporama
Diaporama
Diaporama
Diaporama

Fiscaal recht

{ VOUS_ETES_ICI } :
Het departement Xirius Tax & Acquisitions is gespecialiseerd in fiscaal recht en fusies en overnames (M&A).
Met een team van zes advocaten en meer dan 30 jaar ervaring behandelt het departement alle aspecten van het fiscaal recht (vennootschaps- en personenbelasting, regionale en lokale belastingen, btw, douane en accijnzen, registratie- en successierechten, vermogensplanning, vastgoedfiscaliteit, internationale fiscaliteit, enz.)

De praktijk van het departement omvat zowel het verlenen van fiscaal advies als het behandelen van fiscale geschillen, zowel in de administratieve als in de gerechtelijke fase. Het departement is dagelijks in contact met de belastingadministratie in het kader van controles van belastingaangiften, regularisaties, bezwaarprocedures en fiscale bemiddeling, alsook in het kader van gerechtelijke procedures (vanaf het opstellen van een verzoekschrift tot de pleidooien).

Het departement is ook actief op het gebied van overdrachten/overnames van ondernemingen. Het staat zijn cliënten bij in het opstellen van een intentieverklaring (Letter of Intent), een overdrachtsovereenkomst (Share purchase agreement of SPA) of een aandeelhoudersovereenkomst (Shareholders’ agreement).

Naast hun advocatenpraktijk zijn de leden van het departement ook actief in de academische wereld. Zij geven geregeld lessen of seminaries over fiscaliteit en schrijven in meerdere wetenschappelijke tijdschriften.

Het departement is perfect viertalig (Frans, Nederlands, Engels en Italiaans) en is nationaal actief.

Maak kennis met onze experts

Mevr Anne MASQUELIER

Administratief medewerkster
XIRIUS PUBLIC
XIRIUS TAX
Zie de details Contact

PUBLICATIES / RECENTE SEMINARS

J.-P. MAGREMANNE et A. SCHEYVAERTS, « Actualités 2022 en matière de taxes provinciales et communales », in ouvrage collectif « Le droit fiscal en Belgique - édition 2022 », Anthemis, 2023.
Niet-ondersteunde browser

De Internet Explorer-browser die u momenteel gebruikt, kan deze website niet correct weergeven.

Wij raden u aan een recentere, veilige browser te downloaden en te gebruiken, zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, of Safari (voor Mac) bijvoorbeeld.
OK