Actualités
Klantenzone

Meester Philippe DE VOS

foto vanMeester Philippe  DE VOS

Advocaat-Vennoot

{ TEL } : +32 (0)2 663 30 72

Kosten

Désormais la fixation des honoraires se fait consensuellement. Il est établi entre l'avocat et son client une convention d'honoraires.
(LOI n° 2015-990 du 6 août 2015)

Les honoraires peuvent être établis selon 3 modalités :
  • L'honoraire au temps passé
  • L'honoraire au forfait
  • L'honoraire au résultat

Opleiding

EXPERTISEDOMEINEN

  • Fiscaal recht

PARCOURS

Phillipe beoefent het fiscaal recht in samenwerking met Arnaud Scheyvaerts en Jean-Pierre Magremanne.

Binnen het kantoor legt Philippe zich toe op alle domeinen van het fiscaal recht, zowel op het gebied van de directe belastingen (personenbelasting, en in het bijzonder alle materies die verband houden met de fiscale woonplaats, vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting voor niet-ingezetenen, vennootschapsbelasting) als op het gebied van de indirecte belastingen (BTW, registratie- en successierechten, enz.).

Philippe adviseert zijn cliënten zowel op het gebied van adviesverlening als bij het behandelen van fiscale geschillen (administratieve en gerechtelijke fase).

Hij is ook actief op academisch gebied.

Hij is assistent belastingrecht aan de Université Libre de Bruxelles en schrijft regelmatig artikels in verschillende Belgische fiscale tijdschriften op het gebied van directe en indirecte belastingen, alsook op het gebied van de Belgische fiscale procedure zoals beïnvloed door de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en het Hof van Justitie van de Europese Unie. Hij is ook lid van de redactie van de Revue générale du contentieux fiscal.

Philippe was advocaat aan de Antwerpse balie tussen 2015 en 2018 en aan de Brusselse balie (2019), vooraleer hij in 2019 Xirius Tax & Acquisitions vervoegde.

Philippe staat zijn cliënteel bij in het Nederlands, Frans, Italiaans en Engels.

OPLEIDING

Philippe beschikt over een masterdiploma in de rechten van de Université Libre de Bruxelles (U.L.B.) en behaalde tevens een master-na-masterdiploma aan de Katholieke Universiteit Leuven (K.U.L.).

Kantoor

XIRIUS TAX

LABEL_TYPE : Kantoor
Afdeling : 00 - Autre
Zie de details Contact

Artikelen

<< < 1 2 > >>

Contact Meester Philippe DE VOS

Captcha
* Velden gevolgd door een asterisk zijn verplicht.

In overeenstemming met wet nr. 78-17 van 6 januari 1978, zoals gewijzigd met betrekking tot gegevensverwerking, bestanden en vrijheden, en de Europese verordening 2016/679, bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), heeft u recht op toegang, rectificatie, verwijdering van informatie die op u betrekking heeft.
Rug
Niet-ondersteunde browser

De Internet Explorer-browser die u momenteel gebruikt, kan deze website niet correct weergeven.

Wij raden u aan een recentere, veilige browser te downloaden en te gebruiken, zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, of Safari (voor Mac) bijvoorbeeld.
OK