Actualités
Klantenzone

Meester Jean-Rodolphe DIRIX

foto vanMeester Jean-Rodolphe  DIRIX

Advocaat-Vennoot

{ TEL } : +32 (0)2 663 30 66

Kosten

Désormais la fixation des honoraires se fait consensuellement. Il est établi entre l'avocat et son client une convention d'honoraires.
(LOI n° 2015-990 du 6 août 2015)

Les honoraires peuvent être établis selon 3 modalités :
  • L'honoraire au temps passé
  • L'honoraire au forfait
  • L'honoraire au résultat

Opleiding

EXPERTISEDOMEINEN

  • Vastgoedrecht
  • Handelsrecht

PARCOURS

Jean-Rodolphe beoefent het vastgoedrecht in al zijn burgerlijke en commerciële aspecten evenals het handelsrecht.

De specialisaties van Jean-Rodolphe binnen het kantoor zijn de verkoop van onroerende goederen, huurovereenkomsten (handelshuurovereenkomsten, kantoorhuurovereenkomsten en huurovereenkomsten voor hoofdverblijfplaatsen), het recht van vastgoedmakelaars, met inbegrip van hun beroepsaansprakelijkheid, en het bouwrecht.

Jean-Rodolphe heeft ook een grondige kennis van commerciële contracten (verkoopcontract, handelshuurcontract, verkoopconcessiecontract, handelsagentuurovereenkomst en franchisecontract) en handelspraktijken, met inbegrip van consumentenbescherming.

Als advocaat kan Jean-Rodolphe Dirix ook doeltreffend optreden bij alle invorderingen van schulden (onbetaalde facturen), in België en in het buitenland.

Hij staat zijn cliënten zowel bij op het gebied van adviesverlening (met inbegrip van het opstellen van contracten) als op het gebied van geschillenbeslechting voor de rechtbanken en arbitrage-instanties.

Naast zijn activiteiten als advocaat is Jean-Rodolphe lid van het comité van Droitbelge.net en werkt hij mee aan de publicaties van Immospector.

Daarnaast is Jean-Rodolphe auteur van talrijke artikelen over handels- en vastgoedrecht en heeft hij meegewerkt aan meerdere boeken.

Jean-Rodolphe is stichtend vennoot van Xirius en lid van Xirius Immo sinds januari 2004. Hij is lid van de Nederlandstalige Orde van Advocaten bij de Balie te Brussel sinds september 1995.

Jean-Rodolphe is werkzaam in het Frans, Nederlands en Engels.

OPLEIDING

Jean Rodolphe behaalde zijn licentie in de rechten aan de Universitaire Instelling Antwerpen (1995) en behaalde daar tevens zijn masterdiploma in business law in 1998.
 

Kantoor

XIRIUS IMMO

LABEL_TYPE : Kantoor
Afdeling : 00 - Autre
Zie de details Contact

Artikelen

<< < 1 > >>

Contact Meester Jean-Rodolphe DIRIX

Captcha
* Velden gevolgd door een asterisk zijn verplicht.

In overeenstemming met wet nr. 78-17 van 6 januari 1978, zoals gewijzigd met betrekking tot gegevensverwerking, bestanden en vrijheden, en de Europese verordening 2016/679, bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), heeft u recht op toegang, rectificatie, verwijdering van informatie die op u betrekking heeft.
Rug
Niet-ondersteunde browser

De Internet Explorer-browser die u momenteel gebruikt, kan deze website niet correct weergeven.

Wij raden u aan een recentere, veilige browser te downloaden en te gebruiken, zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, of Safari (voor Mac) bijvoorbeeld.
OK