Actualités
Klantenzone

Meester Arnaud SCHEYVAERTS

foto vanMeester Arnaud  SCHEYVAERTS

Advocaat-Vennoot

{ TEL } : +32 (0)2 663 30 77

Kosten

Désormais la fixation des honoraires se fait consensuellement. Il est établi entre l'avocat et son client une convention d'honoraires.
(LOI n° 2015-990 du 6 août 2015)

Les honoraires peuvent être établis selon 3 modalités :
  • L'honoraire au temps passé
  • L'honoraire au forfait
  • L'honoraire au résultat

Opleiding

EXPERTISEDOMEINEN

  • Administratief en gerechtelijk fiscaal contentieux (PB, VenB, BTW, Registratierechten)
  • regionale, provinciale en gemeentelijke belastingen
  •  fiscale invordering
  • bemiddeling en fiscale rulings

PARCOURS

Arnaud is sinds 2006 advocaat fiscalist te Brussel en heeft zich door de Franse Orde van advocaten aan de balie van Brussel de titel van specialist in het fiscaal recht horen toekennen.
In 2008 vervoegde hij Xirius Tax & acquisitions. Hij is actief in alle takken van het fiscaal recht, zowel dus voor wat betreft de directe fiscaliteit (personenbelasting, vennootschapsbelasting, belasting van niet-inwoners, rechtspersonenbelasting), als in de indirecte fiscaliteit (BTW, registratierechten, successierechten, enz.). Hij is eveneens gespecialiseerd in regionale, provinciale en gemeentelijke fiscaliteit. Zijn praktijk omvat zowel fiscale adviesverlening als fiscale geschillenbeslechting (zowel op administratief als op gerechtelijk vlak).
Arnaud Scheyvaerts is docent aan de Executive Master in Tax Management van de Solvay Brussels School of Economics & Management (U.L.B.) waar hij de cursus Procedures en Bewijzen doceert.
Hij is tevens adjunct-hoofdredacteur van het tijdschrift “Revue de Fiscalité Régionale et Locale” (ed. Larcier).
Hij is auteur en co-auteur van meerdere bijdragen in fiscaalrechtelijke naslagwerken, zoals de "Manuel de Procédure fiscale" (ed. Anthemis), "Le droit fiscal en Belgique" (ed. Anthemis), “Les Grands arrêts de la Jurisprudence fiscale” (Editions Larcier).Hij heeft meerdere artikelen geschreven in verband met directe, regionale en lokale belastingen voor diverse fiscale tijdschriften. Hij komt tenslotte regelmatig tussen als spreker in seminaries over het fiscaal recht.

OPLEIDING

Arnaud behaalde zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de Université catholique de Louvain (U.C.L.) en is houder van een diploma van de Executive Master in fiscaal recht van de Solvay Business School.

Kantoor

XIRIUS TAX

LABEL_TYPE : Kantoor
Afdeling : 00 - Autre
Zie de details Contact

Artikelen

<< < 1 > >>

Contact Meester Arnaud SCHEYVAERTS

Captcha
* Velden gevolgd door een asterisk zijn verplicht.

In overeenstemming met wet nr. 78-17 van 6 januari 1978, zoals gewijzigd met betrekking tot gegevensverwerking, bestanden en vrijheden, en de Europese verordening 2016/679, bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), heeft u recht op toegang, rectificatie, verwijdering van informatie die op u betrekking heeft.
Rug
Niet-ondersteunde browser

De Internet Explorer-browser die u momenteel gebruikt, kan deze website niet correct weergeven.

Wij raden u aan een recentere, veilige browser te downloaden en te gebruiken, zoals Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, of Safari (voor Mac) bijvoorbeeld.
OK